Predstavnici Ureda na redovitom Better Regulation Network sastanku

Slika /slike/shutterstock_97474436.jpg

Sastanak se održava 16. i 17. studenog 2017. godine u Kopenhagenu, Kraljevina Danska, a sudjelovat će dva predstavnika Ureda za zakonodavstvo. Tema sastanka bit će praksa savjetovanja s javnošću.

„Mreža za Bolje propise“ platforma je stručnjaka u državnoj upravi koji su uključeni u rad na agendi Europske komisije „Better Regulation Agenda“ (Agenda za Bolje propise). Platformu čine predstavnici svih članica Europske unije i zemalja Europskog gospodarskog prostora, a glavna svrha je širiti dobru praksu primjene alata koji se koriste u primjeni „Agende za Bolje propise“.
 
Svrha „Mreže za Bolje propise“ je razmjena znanja i širenje najbolje prakse država članica Europske unije i Europskog gospodarskog prostora s ciljem smanjivanja administrativnih barijera i poboljšanja primjene alata za bolje i kvalitetnije propise (primjerice, procjene učinaka propisa, savjetovanja s javnošću, tehnike pisanja propisa, razvoj analitičkih alata poput SCM (Standard Cost Model) i MSP testa (Test na malo gospodarstvo), kontrola kvalitete dokumenata prije usvajanja na sjednicama vlada i parlamenata i sl.).
 
Ured za zakonodavstvo član je platforme „Mreža za Bolje propise, uz Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Najave