Poziv na predstavljanje novog Nacrta prijedloga zakona o procjeni učinaka propisa

U petak, 10. veljače 2017. godine, s početkom u 14:00 sati, u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2 u Zagrebu, održava se javno izlaganje Nacrta prijedloga zakona.

Ured za zakonodavstvo, u okviru svoga djelokruga, izradio je Nacrt prijedloga zakona o procjeni učinaka propisa kojim se na novi način uređuje zakonodavni okvir procjene učinaka propisa.

Ovaj Nacrt prijedloga zakona izrađen je u postupku procjene učinaka propisa, prema važećem Zakonu o procjeni učinaka propisa, te su u okviru toga postupka analizirani njegovi očekivani učinci i ciljevi koji se žele postići.
 
Javna rasprava na Nacrt prijedloga zakona i Prijedlog iskaza o procjeni učinaka propisa otvorena je u trajanju od 27. siječnja do 14. veljače 2017. godine putem središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.

U sklopu savjetovanja, Ured za zakonodavstvo želi posebnu pozornost usmjeriti na zainteresiranu javnost, osobito predstavnike poslovne zajednice, socijalne partnere i organizacije civilnog društva.
 
Očekivano trajanje javnog predstavljanja je dva sata, u okviru kojega će se predstaviti materija Nacrta prijedloga zakona, prezentirati novine koje donosi Nacrt prijedloga zakona, a potom će se otvoriti rasprava s prilikom za komentare i sugestije sudionika javnog predstavljanja.
 

 

Pisane vijesti