Bolji propisi kao dio reformske agende

"Magični trokut investicija, strukturnih reformi i odgovorne fiskalne politike, predstavlja ključ za uspjeh", naglasio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković otvorio je danas konferenciju „Bolji propisi kao dio reformske agende“, na kojoj je, uz analizu već provedenih mjera administrativnog rasterećenja gospodarstva, predstavljen Akcijski plan za 2018. godinu, kao dio reformskoga paketa Vlade Republike Hrvatske.

Na konferenciji je sudjelovala i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, koja je predstavila reformu, te potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar uprave Lovro Kuščević, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

Vlada Republike Hrvatske identificirala je propise i obveze koji ne odgovaraju suvremenim poslovnim zahtjevima te će širokim spektrom aktivnosti i mjera i u 2018. godini nastaviti s uklanjanjem administrativnih  prepreka  rastu i ulaganjima, pojednostaviti zastarjele i komplicirane propise, a uvođenjem elektroničkih postupaka omogućiti  bolju i učinkovitiju komunikaciju gospodarstvenika s tijelima državne uprave.
 
Predstavnici Ureda za zakonodavstvo popratili su ovu konferenciju, budući da je područje procjene učinaka propisa sastavni dio agende "Bolji propisi" Europske komisije.

Govor predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića prilikom otvaranja konferencije možete pogledati na službenoj stranici Vlade Republike Hrvatske.