Predstavnici Europske komisije u posjeti Uredu za zakondavstvo

Predstavnici Ureda za zakonodavstvo održali su sastanak s gđom. Nathalie Berger i njenim suradnicima u okviru posjete institucijama koje provode projekte financirane iz Instrumenta tehničke pomoći Europske komisije.

Predstavnici Europske komisije posjetili su u srijedu, 5. srpnja 2023. godine, Ured za zakonodavstvo, predvođeni gospođom Nathalie Berger, direktoricom za potpore strukturnim reformama Glave uprave za potporu strukturnim reformama Europske komisije.

Tijekom sastanka gđa. Berger upoznata je s dosadašnjom provedbom projekta "Jačanje kapaciteta za provedbu procjene učinaka propisa" i ostvarenim rezultatima na projektu. To se prije svega odnosi na pripremu zakonodavnog okvira za uvođenje instituta vrednovanja propisa, provedbu edukacijskih ciklusa za državne službenike te jačanje kapacitete Ureda za zakonodavstvo za sustavnu primjenu ovoga instituta. Nakon održanog sastanka, gđa. Berger i njen tim, uz pratnju predstavnika Ureda za zakonodavstvo, posjetili su zgradu Hrvatskoga sabora uz stručno vodstvo.Europska komisija, putem Instrumenta tehničke pomoći, podupire provedbu strukturnih reformi Republike Hrvatske. U okviru svoga djelovanja, predstavnici Europske komisije, na godišnjoj razini redovito obilaze institucije koje provode projekte kako bi u neposrednom kontaktu bolje razumjeli provedbu projekata i iskustva korisnika Instrumenta tehničke pomoći. Ured za zakonodavstvo provodi projekt "Jačanje kapaciteta za provedbu procjene učinaka propisa", u suradnji s Deutsche Gessellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Projekt sufinanciraju Europska komisija iz Instrumenta tehničke pomoći i njemačko Federal Ministry of Economy and Climate Action.

Cilj projekta je daljnji razvoj zakonodavnog okvira procjene učinaka propisa, uključujući metodologiju za provedbu instituta vrednovanja propisa kao i jačanje kapaciteta tijela državne uprave za njegovu praktičnu primjenu.
 
 
 

 

 Pisane vijesti