Održan prvi sastanak Upravljačkog odbora twinning projekta

ZAGREB, 4. svibnja 2011. - Prvi sastanak Upravljačkog odbora (Steering Committee) za twinning projekt IPA 2007 Razvoj sustava procjene učinaka propisa održan je 4. svibnja 2011. godine u Zagrebu.
 

Sastankom je predsjedala gđa. Zdenka Pogarčić, predstojnica Ureda za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske i Voditeljica projekta države korisnice. Na sastanku su sudjelovali twinning partneri država članica i države korisnice, predstavnica Delegacije Europske unije, predstavnik Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU te predstavnik Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije. Glavna tema sastanka bila je rasprava o Izvješću o pregledu napretka u projektu u proteklih tri mjeseca. Ocijenjeno je da je napredak postignut te da su mnoge aktivnosti izvršene i prije roka, posebice u kontekstu aktivnosti obuhvaćenih Komponentom I – Razvoj zakonodavnog okvira za procjenu učinaka propisa. Slijedom komentara Delegacije Europske unije i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU iznesenih na sastanku, izvješće će u sljedećem tjednu biti nadopunjeno.

Završno su predstavljene aktivnosti u projektu u nadolazećih tri mjeseca te je načelno dogovoren termin idućeg sastanka Upravljačkog odbora (kraj srpnja 2011. godine).
 

Pisane vijesti