Informacija o provedbi savjetovanja povodom izrade Nacrta prijedloga Strategije procjene učinaka propisa 2013.-2016.

Slika /arhiva/informacija_o_provedbi_savjetovanja_povodom_izrade_nacrta_prijedloga_strategije_procjene_ucinaka_propisa_2013_2016.jpg

Informacija o provedbi savjetovanja s javnošću i zainteresiranom javnošću povodom izrade Nacrta prijedloga Strategije procjene učinaka propisa 2013. – 2016. s Akcijskim planom za 2013.
 

1. Nositelj izrade Nacrta prijedloga Strategije procjene učinaka propisa 2013. – 2016. s Akcijskim planom za 2013. je Ured za zakonodavstvo, Trg sv. Marka 2. Zagreb.

2. Pravni izvori:

Temelj za izradu Nacrta ove Strategije je članak 8. Zakona o procjeni učinaka propisa („Narodne novine”, broj 90/11).

3. Neposredni dionik u izradi ovog Nacrta prijedloga Strategije je:

Ured za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske.

4.Ostali dionici u pripremnoj fazi izrade ovog Nacrta prijedloga Strategije su:

Ministarstvo gospodarstva; Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU; Ministarstvo financija; Ministarstvo obrane; Ministarstvo vanjskih i europskih poslova; Ministarstvo unutarnjih poslova; Ministarstvo pravosuđa; Ministarstvo uprave; Ministarstvo poduzetništva i obrta; Ministarstvo rada i mirovinskog sustava; Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture; Ministarstvo poljoprivrede; Ministarstvo turizma; Ministarstvo zaštite okoliša i prirode; Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja; Ministarstvo branitelja; Ministarstvo socijalne politike i mladih; Ministarstvo zdravlja; Ministarstvo znanosti, obrazovanja; Ministarstvo kulture.

5. Način sudjelovanja javnosti i zainteresirane javnosti u postupku savjetovanja:

Javnost i zainteresirana javnost u postupku savjetovanja o Nacrtu prijedloga Strategije mogu sudjelovati davanjem mišljenja, primjedbi i prijedloga u pisanom obliku.

Nacrt prijedloga Strategije objavljuje se na internet stranicama Ureda za zakonodavstvo. Primjedbe, prijedlozi i mišljenja dostavljaju se u razdoblju od 1. kolovoza 2012. do 1. rujna 2012. na adresu: Ured za zakonodavstvo, Trg sv. Marka 2, 10000 Zagreb; elektroničkom poštom na: e-mail: zakonodavstvo@vlada.hr, faksom: +385 1 4569 386.

6. Način informiranja javnosti i zainteresirane javnosti o prihvaćenim i neprihvaćenim mišljenjima, prijedlozima i primjedbama dostavljenim za vrijeme predmetnog savjetovanja:

Ured za zakonodavstvo će na svojim internetskim stranicama dati odgovarajuću obavijest.

RAVNATELJICA

Zdenka Pogarčić, v.r.
 

Pisane vijesti