Koordinatori informirani o stanju procjene učinaka propisa

Slika /slike/150325 01 RIAK sastanak.JPG

Ured za zakonodavstvo okupio je koordinatore procjene učinaka propisa na prvom zajedničkom sastanku ove godine.

Prvi redoviti sastanak imenovanih koordinatora procjene učinaka propisa i predstavnika Ureda za zakonodavstvo održao se u zgradi Vlade Republike Hrvatske.

Koordinatorima je prezentiran prvi nacrt Izvješća o provedbi Godišnjeg plana normativnih aktivnosti za 2014. godinu. U sklopu prezentacije izneseni su podaci o ukupnom broju normativnih aktivnosti na razini nacrta prijedloga zakona u prošloj godini i prikazani su osnovni trendovi u normativnoj aktivnosti kao i zakonodavna aktivnost prema središnjim tijelima državne uprave.

Nadalje, koordinatorima je prezentiran dugonajavljeni portal e-Savjetovanje za javna savjetovanja na razini središnjih tijela državne uprave, a čiji je sastavni dio javno savjetovanja u postupku procjene učinaka propisa.

Također su razmijenjene informacije o završetku partnerskog projekta BIZimpact II u Ministarstvu poduzetništva i obrta te je najavljen twinning light projekt "Jačanje kapaciteta za provedbu Strategije procjene učinaka propisa za razdbolje od 2013. do 2015. godine, a koji će se odvijati u Uredu za zakonodavstvo. Uz to, koordinatori su imali priliku čuti iskustva i zanimljivosti sa radne prakse u britanskoj administraciji.

Konačno izvješće o provedbi Godišnjeg plana normativnih aktivnosti za 2015. godinu objavit će se na internet stranicama Ureda za zakonodavstvo.

 



Pisane vijesti | Procjena utjecaja