Produljena javna rasprava na Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona

ZAGREB, 10. rujna 2013. - Ministarstvo socijalne politike i mladih produljio je javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Obiteljskog zakona zbog izrazito velikog interesa za sudjelovanjem u raspravi. Rok za javnu raspravu putem obrasca na Internet stranici Ministarstva produljuje se za dodatnih tjedan dana. Ministarstvo napominje da će sve primjedbe naknadno dostavljene pisanim putem također biti uzete u razmatranje.
 

Ministarstvo je otvorilo javnu raspravu u trajanju od 8. kolovoza do 8. rujna na Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona i Nacrt prijedloga iskaza. U sklopu javne rasprave odvijaju se javna izlaganja na kojima mogu sudjelovati svi zainteresirani dionici.

U četvrtak, 5. rujna 2013. godine, Forum za ravnopravnost održao je Tribinu o Nacrtu Obiteljskog zakona u hotelu Dubrovnik u Zagrebu. Ovom tribinom želio se osigurati prostor organizacijama civilnog društva za iznošenje svojih primjedbi na ovaj nacrt prijedloga.

U petak, 6. rujna 2013. godine u zgradi Ministarstva socijalne politike i mladih održan je Okrugli stol o Nacrtu prijedloga Obiteljskog zakona i Prijedlogu iskaza o procjeni učinaka propisa kojega organizira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Svrha skupa bila je prezentirati Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona u okviru javne rasprave sa zainteresiranom javnošću, te otvoriti prostor široj raspravi i dobivanju što većeg broja različitih prijedloga, primjedbi i mišljenja većeg broja dionika.
 

Pisane vijesti