Provedena edukacija o procjeni učinaka propisa u Republici Estoniji

U okviru druge komponente twinning projekta "Razvoj sustava procjene učinaka propisa", članovi projektnog tima Ureda za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske i predstavnik Ministarstva pravosuđa sudjelovali su u obveznoj edukaciji u području procjene učinaka propisa u Republici Estoniji od 7. do 11. studenog 2011. godine.
 

U sklopu obvezne edukacije, hrvatski predstavnici posjetili su niz institucija nadležnih za provedbu procjene učinaka propisa u Republici Estoniji. Također, sudionici su imali priliku posjetiti Estonski parlament i Vladu a ujedno su se kroz posjet Centru za registre i informacijske sustave Republike Estonije upoznali sa širokom primjenom informacijske tehnologije u sustavu državne uprave.

Tijekom spomenute edukacije, predstavnici su imali prilike razgovarati s ključnim zaposlenicima estonskog sustava procjene učinaka propisa, kako bi se upoznali s njihovim svakodnevnim radom te izazovima koji su pred njima.

Edukacija je namijenjena za državnog službenika koji rukovodi projektom i odgovara za njegovu provedbu kao i za one državne službenike iz Ureda koji neposredno rade na provedbi uspostavi sustava procjene učinaka propisa. Provedba edukacije za rukovodećeg državnog službenika potrebna je radi daljnjeg jačanja stručnog kapaciteta i kompetencija te boljeg nadzora svih procesa koji se odvijaju u okviru projekta, a unutar Ureda za zakonodavstvo.

Popis institucija koje su hrvatski predstavnici posjetili donosimo u nastavku, zajedno s Internet stranicama:

Ministarstvo pravosuđa: http://www.just.ee

Ministarstvo komunikacija i ekonomskih poslova: http://www.mkm.ee

Ministarstvo financija: http://www.fin.ee

Vlada Republike Estonije: http://www.valitsus.ee

Parlament Republike Estonije: http://www.riigikogu.ee

Državni ured za reviziju: http://www.riigikontroll.ee

Centar za registre i informacijske sustave: http://www.rik.ee
 

Pisane vijesti