Provedena edukacija o procjeni učinaka propisa u Velikoj Britaniji

ZAGREB, 14. rujna 2011. – U okviru druge komponente twinning projekta "Razvoj sustava procjene učinaka propisa", članovi projektnog tima Ureda za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske i predstavnica Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi sudjelovali su u obveznoj edukaciji u području procjene učinaka propisa Velikoj Britaniji od 04. do 09. rujna 2011. godine.
 

U sklopu obvezne edukacije, hrvatski predstavnici posjetili su niz institucija koji su dio sustava procjene učinaka propisa u Velikoj Britaniji. Uz to, posjetili su Ured za vanjske poslove i poslove Commonwealtha-a (eng. Foreign and Commonwealth Office) te Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Tijekom obvezne edukacije u području procjene učinaka propisa, hrvatski predstavnici imali su mogućnost razgovarati s ključnim zaposlenicima britanskog sustava procjene učinaka propisa, kako bi se upoznali sa njihovim svakodnevnim radom te izazovima koji su pred njima.

Edukacija je namijenjena za državnog službenika koji rukovodi projektom i odgovara za njegovu provedbu i za one državne službenike iz Ureda koji neposredno rade na uspostavi tog sustava. Provedba edukacije za rukovodećeg državnog službenika potrebna je radi daljnjeg jačanja stručnog kapaciteta i kompetencija te boljeg nadzora svih procesa koji se odvijaju u okviru projekta, a unutar Ureda za zakonodavstvo.

Popis institucija koje su hrvatske predstavnici posjetili, donosimo u nastavku zajedno s Internet stranicama:

Foreign and Commonwealth Office: http://www.fco.gov.uk/en/

Houses of Parliament: http://www.parliament.uk/

Local Better Regulation Office: http://www.lbro.org.uk/

Regulatory Policy Committee: http://regulatorypolicycommittee.independent.gov.uk/

Department of Health: http://www.dh.gov.uk/en/index.htm

Better Regulation Executive: http://www.bis.gov.uk/bre

RedTape Challenge Team: http://www.redtapechallenge.cabinetoffice.gov.uk/home/index/

Standards Food Agency: http://www.food.gov.uk/
 

Pisane vijesti