Rezultati pilot projekata u okviru provedbe twinning projekta

ZAGREB, 17. srpnja 2012. – U sklopu twinning projekta IPA 2007 "Razvoj sustava procjene učinaka propisa" provedena su ukupno četiri pilot projekta izrade procjene učinaka propisa. U pilot projektima sudjelovali su Ministarstvo socijalne politike i mladih, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo branitelja.
 

Rezultat višemjesečnog rada kratkoročnih stručnjaka iz administracije zemalja twinning partnera na projektu i Ureda za zakonodavstvo te angažiranih državnih službenika iz naprijed navedenih tijela državne uprave su iskazi o procjeni učinaka propisa na pojedine teme iz njihovih resora.

Tako su u Ministarstvu socijalne politike i mladih analizirali problematiku udomiteljstva, dok je Ministarstvo pravosuđa razmatralo problematiku osobnog stečaja potrošača. Ministarstvo zaštite okoliša i prirode bavilo se usklađivanjem zakonodavstva s novim pravilima EU o načinima trgovanja emisijskim jedinicama stakleničkih plinova, dok je Ministarstvo branitelja posvetilo pažnju problematici stambenog zbrinjavanja hrvatskih branitelja.

 

Pisane vijesti