Svečano otvaranje projekta TWL SCIRIAS

Slika /slike/RIA leaflet.jpg

Svečanost otvaranja projekta održat će se u srijedu, 10. lipnja u 10 sati u zgradi Vlade Republike Hrvatske.

Twinning Light projekt pod nazivom "Jačanje kapaciteta za provedbu Strategije procjene učinaka propisa za razdoblje od 2013. do 2015. godine" u idućih šest mjeseci zajednički će provesti predstavnici državne administracije Velike Britanije i Republike Hrvatske. Projekt je financiran u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2011 FF RAC.

Cilj ovog projekta s proračunom od 225.000,00 EUR je povećati kvalitetu zakonodavstva koristeći procjenu učinaka propisa i na taj način doprinijeti radu državne uprave u izradi jasnih i nedvosmislenih propisa. Svrha projekta je ojačati kapacitete Ureda za zakonodavstvo i središnjih tijela državne uprave u provedbi sustava procjene učinaka propisa u zakonodavnom postupku s posebnim naglaskom na jačanje kapaciteta za analizu gospodarskih, socijalnih i okolišnih učinaka prilikom izrade propisa.
 
Gđa. Nicole April Davison, prva tajnica, Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj i gđa. Zdenka Pogarčić, ravnateljica Ureda za zakonodavstvo i voditeljica projekta obratit će se nazočnima, dok će gđa. Julie O'Connell, voditeljica projekta i ključni ekspert, predstaviti ciljeve projekta i projektne aktivnosti.
 

Pisane vijesti