Završeno predstavljanje procjene učinaka propisa u regionalnim centrima

Slika /arhiva/zavrseno_predstavljanje_procjene_ucinaka_propisa_u_regionalnim_centrima.jpg

ZAGREB, 25. svibnja 2012. – Ured za zakonodavstvo, zajedno sa twinning partnerima Ujedinjenim Kraljevstvom i Republikom Estonijom, predstavio je od 21. do 24. svibnja, metodu procjene učinaka propisa predstavnicima poslovne zajednice, civilnog sektora i uredima državne uprave u regionalnim centrima Hrvatske.
 

Uz organizaciju Hrvatske gospodarske komore, predstavljanje metode procjene učinaka propisa održano je u Osijeku, 21. svibnja, Varaždinu, 22. svibnja, Rijeci, 23. svibnja i Splitu, 24. svibnja ove godine. Cilj seminara bio je podizanje razine svijesti unutar poslovne zajednice, nevladinog sektora i šire javnosti o području procjene učinaka propisa. Sudionici su imali priliku upoznati se sa sadržajem procjene učinaka propisa, funkcioniranjem postupka procjene učinaka u praksi te prednostima ovog procesa. Sudionici su također imali priliku saznati kako se uključiti u postupak procjene učinaka propisa, kroz konzultacije i savjetovanje.

Predavači na seminaru bili su stručnjaci iz britanske i estonske državne uprave koji su podijelili svoja iskustva iz procesa procjene učinaka propisa kao i predstavnici Ureda za zakonodavstvo koji su predstavili značajke hrvatskog sustava procjene učinaka propisa.
 

Pisane vijesti