Doing Business u Hrvatskoj: Napredak i novi izazovi

Slika /slike/shutterstock_97474436.jpg

U Hrvatskoj gospodarskoj komori predstavljeno je Doing Business izvješće.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Agencije za investicije i konkurentnost uz podršku Svjetske banke u utorak, 3. veljače 2015. godine u Vijećnici HGK organizirana je konferencija „Doing Business u Hrvatskoj: Napredak i novi izazovi“.
 
Prikazivanje konkurentnosti neke države u današnjim okolnostima predstavlja izuzetno važan koncept i faktor prilikom donošenja odluka o poslovanju i suradnji s nekom zemljom stoga je cilj konferencije bio detaljno predstaviti pokrenute aktivnosti usmjerene poboljšanju statusa Republike Hrvatske na ljestvicama Doing Business istraživanja Svjetske banke te ukazati na pokazatelje u kojima se bilježi značajni napredak.
 
Tom prigodom predstavnica Svjetske banke predstavila je značaj izvještaja i informirala sudionike o izmjeni metodologije od strane Svjetske banke za nadolazeće istraživanje. Hrvatski suradnici Svjetske banke u izradi Doing Business izvješća predstavili su područja u kojima je Hrvatska u prethodnom Doing Business izvješću postigla najznačajnije pozitivne pomake.
 


 

Pisane vijesti | Poslovni i financijski izvještaji | Ekonomija

Dokumenti