Koordinatori za procjenu učinaka propisa sudjeluju na trećem ciklusu seminara "Procjena učinaka propisa"

ZAGREB, 22. veljače 2012. – U Multimedijalnoj dvorani Ministarstva vanjskih i europskih poslova u tijeku je ciklus seminara "Procjena učinaka propisa" namijenjen koordinatorima za procjenu učinaka propisa i ostalim državnim službenicima u ministarstvima. 

 

Ciklus seminara pohađaju imenovani koordinatori za procjenu učinaka propisa i drugi državni službenici koji rade na izradi propisa. Koordinatori su imenovani ispred svakog ministarstva kao koordinatori za poslove procjene učinaka propisa sukladno Zakonu o procjeni učinaka propisa (NN 90/11). Osnovna suradnja imenovanih koordinatora za procjenu učinaka propisa i Ureda za zakonodavstvo je priprema ministarstava na novi sustav procjene učinaka propisa kroz jačanje administrativnih kapaciteta i aktivniju međuresornu komunikaciju.

Budući da je ciklus seminara organiziran u okviru twinning projekta IPA 2007 "Razvoj sustava procjene učinaka propisa" predavači su stručnjaci i državni službenici iz administracija Ujedinjenog Kraljevstva i Republike Estonije.

Ukratko donosimo sadržaj seminara o procjeni učinaka propisa:

okvir procjene učinaka propisa, planiranje procjene učinaka propisa,definiranje problema i postavljanje ciljeva,identificiranje opcija, uključujući identificiranje alternativa zakonodavstvu,analitičke metode (analiza troškova i koristi i sl. metode) i prikupljanje podataka za analizu,javno savjetovanje ,prezentacija konačne procjene učinaka propisa.

okvir procjene učinaka propisa, planiranje procjene učinaka propisa,

definiranje problema i postavljanje ciljeva,

identificiranje opcija, uključujući identificiranje alternativa zakonodavstvu,

analitičke metode (analiza troškova i koristi i sl. metode) i prikupljanje podataka za analizu,

javno savjetovanje ,

prezentacija konačne procjene učinaka propisa.
 

Pisane vijesti