Ministarstvo pravosuđa provodi savjetovanje o procjeni učinaka propisa za područje osobnog stečaja potrošača

Ministarstvo pravosuđa objavilo je 30. ožujka 2012. godine na svojim internet stranicama, informaciju o izradi Nacrta prijedloga iskaza o procjeni učinaka propisa za pripremu Nacrta prijedloga Zakona o stečaju potrošača. U okviru djelokruga rada i u okviru pilot projekta izrade procjene učinaka propisa u sklopu twinning projekta IPA 2007 "Razvoj sustava procjene učinaka propisa", Ministarstvo pravosuđa na ovaj način provodi internet savjetovanje na Nacrt prijedloga iskaza o procjeni učinaka propisa.
 

Temelj za izradu Nacrta prijedloga iskaza o procjeni učinaka propisa sadržan je u dobroj praksi izrade procjene učinaka propisa u državama članicama Europske unije. Neposredni dionik u izradi ovog Nacrta je Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske.

Javnost može sudjelovati u izradi Nacrta prijedloga iskaza o procjeni učinaka propisa davanjem mišljenja, primjedbi i prijedloga elektroničkom poštom na e-mail adresu: osobnistecaj@pravosudje.hr u razdoblju od 30. ožujka 2012. do 30. travnja 2012., osobito u dijelu ponuđenih opcija normativnih i nenormativnih rješenja te koristi i troškova svake pojedine opcije.

Nakon što se razmotre sva prispjela mišljenja i prijedlozi sačinit će se Nacrt prijedloga iskaza o procjeni učinaka propisa. Nacrt prijedloga iskaza o procjeni učinaka propisa naknadno će se ažurirati sukladno daljnjem radu Radne skupine za izradu Nacrta prijedloga zakona o stečaju potrošača.


 

Pisane vijesti