Održan drugi sastanak Upravljačkog odbora twinning projekta

ZAGREB, 27. srpnja 2011. - Drugi sastanak Upravljačkog odbora (Steering Committee) za twinning projekt IPA 2007 Razvoj sustava procjene učinaka propisa održao se 27. srpnja 2011. godine u Zagrebu.
 

Sastankom je predsjedala gđa. Anamarija Badovinac, pomoćnica predstojnice Ureda za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske. Na sastanku su sudjelovali twinning partneri država članica i države korisnice, predstavnica Delegacije Europske unije, predstavnik Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU te predstavnik Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije.

Glavna tema sastanka bila je rasprava o Izvješću o pregledu napretka u projektu u proteklih tri mjeseca. Ocijenjeno je da je napredak postignut te da su mnoge aktivnosti izvršene i prije roka, posebice u kontekstu aktivnosti obuhvaćenih Komponentom I – Razvoj zakonodavnog okvira za procjenu učinaka propisa. Najvećim pomakom u proteklom razdoblju ocijenjeno je usvajanje Zakona o procjeni učinaka propisa u Hrvatskom saboru, 15. srpnja 2011. godine.

Slijedom komentara Delegacije Europske unije i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU iznesenih na sastanku, izvješće će u sljedećem tjednu biti nadopunjeno.

Završno su predstavljene aktivnosti u sklopu Komponente II, u kojoj su izvršene prve projektne aktivnosti u pogledu treninga u metodologiji procjene učinaka propisa. Također je pohvaljena Komponeneta III projekta, s obzirom na činjenicu da je Internet stranici Ureda za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske objavljena Komunikacijska strategija za ovaj twinning projekt.
 

Pisane vijesti