Održan je četvrti europski i pravni politički forum u Beogradu

U organizaciji GIZ-a Srbija ( Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit) u Beogradu je 25. rujna 2012. godine održan Četvrti europski pravni i politički forum na kojem su sudjelovali i predstavnici Ureda za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske. Forum je održan u Domu Narodne skupštine Republike Srbije s ciljem predstavljanja studije o unaprjeđenju zakonodavnog procesa u Republici Srbiji.
 

Studija sadrži sveobuhvatnu analizu zakonodavnog procesa na razini pravnog i institucionalnog okvira, prakse i komparativnih iskustava tri države – Njemačke, Slovenije i Hrvatske, s preporukama za unaprjeđenje zakonodavnog procesa. U dijelu Studije koji obrađuje iskustva Republike Hrvatske poseban naglasak stavljen je na novine koje donosi Zakon o procjeni učinaka propisa.

Prilikom posjeta Beogradu predstavnici Ureda za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske sastali su se i s predstavnicima Sekretarijata za zakonodavstvo Vlade Republike Srbije kako bi razmijenili iskustva u području pravnih reformi a posebice u području uspostave sustava procjene učinaka propisa.
 

Pisane vijesti