Pomoćnici ministara i rukovodeći državni službenici informirani o procjeni učinaka propisa

ZAGREB, 21. ožujka 2012. – Pomoćnici ministara i rukovodeći državni službenici sudjeluju na kratkim radionicama o postupku procjene učinaka propisa koje se održavaju 21. i 22. ožujka 2012. godine u Hrvatskom saboru.
 

U ukupno četiri radionice pomoćnici ministara i rukovodeći državni službenici imat će priliku čuti više o postupku procjene učinaka propisa u Hrvatskoj i o dosadašnjim iskustvima u Ujedinjenom Kraljevstvu i Republici Estoniji. U radionicama također sudjeluju službenici Ureda za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske i zajedno s kolegama iz administracije Ujedinjenog Kraljevstva i Republike Estonije informiraju visoku razinu menadžmenta u tijelima državne uprave o samom postupku procjene učinaka propisa koja je predstavljena Zakonom o procjeni učinaka propisa (NN 90/11). Sudionici radionica imaju priliku informirati se o godišnjem planu normativnih aktivnosti, koracima procjene učinaka propisa, okviru poslova i zadataka koordinatora procjene učinaka propisa te o međunarodnom iskustvu provedbe ovog postupka u zemljama twinning partnera.

U radionicama je sudjelovalo preko 50 pomoćnika ministara i rukovodećih državnih službenika iz tijela državne uprave, ureda i radnih tijela Vlade Republike Hrvatske.
 

Pisane vijesti