Seminar o procjeni učinaka propisa u Osijeku, Varaždinu, Rijeci i Splitu

Ured za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska gospodarska komora organiziraju seriju seminara podizanja svijesti pod nazivom

„Procjena učinaka propisa“

financiranih od strane Europske unije u iznosu od 1.100.000 EUR u sklopu Twinning projekta IPA 2007 "Razvoj sustava procjene učinaka propisa".
 

Seminari će se održavati u okviru Županijskih komora Hrvatske gospodarske komore:

Osijek: ponedjeljak, 21. svibnja 2012. godine s početkom u 9:30 sati u prostorijama Županijske komore Osijek, Europske Avenije 13;

Varaždin: utorak, 22. svibnja 2012. godine s početkom u 9:30 sati u prostorijama Županijske komore Varaždin, P. Preradovića 17/II;

Rijeka: srijeda, 23. svibnja 2012. godine s početkom u 9:30 sati u prostorijama Županijske komore Rijeka, Bulevar oslobođenja 23;

Split: četvrtak, 24. svibnja 2012. godine s početkom u 09:30 sati u Svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Matice hrvatske 31.

Cilj ovih seminara je podići svijest unutar poslovne zajednice, nevladinog sektora i šire javnosti o području procjene učinaka propisa. Prigoda je to da se sudionici upoznaju s procjenom učinaka propisa, funkcioniranjem postupka procjene učinaka u praksi te prednostima ovog procesa. Sudionici će ujedno saznati kako se uključiti u postupak procjene učinaka propisa, kroz konzultacije i savjetovanje - ključne elemente dobrog zakonodavnog postupka.

Podsjetimo, novi zakon o procjeni učinaka propisa stupio je na snagu 1. siječnja ove godine. Provedbom istog stvara se podloga za učinkovitiji zakonodavni sustav koji će stimulirati poslovno okruženje i potaknuti ekonomski razvoj, a posebice pomoći jačem investicijskom okruženju.

Predavači su stručnjaci iz britanske i estonske državne uprave koji će podijeliti svoja iskustva iz procesa procjene učinaka propisa kao i predstavnici Ureda za zakonodavstvo koji će predstaviti značajke hrvatskog sustava procjene učinaka propisa.

Ovaj twinning projekt se provodi uz pomoć tvrtke NI-CO iz Sjeverne Irske i Ministarstva pravosuđa Republike Estonije (twinning partneri zemalja članica).

Za više informacija: Ured tima za provedbu projekta,

Trg Sv. Marka 2, Zagreb tel: 4569-218; 6303 224
 

Pisane vijesti