Bilateralni sastanak s predstavnicima izaslanstva Bosne i Hercegovine

Slika /slike/20240321_154900.jpg

21. ožujka 2024. godine u Uredu za zakonodavstvo, održan je bilateralni sastanak sa predstavnicima tijela nadležnih institucija za procjenu učinaka propisa Bosne i Hercegovine. 

21. ožujka u Uredu za zakonodavstvo, na inicijativu Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, održan je bilateralni sastanak sa predstavnicima tijela nadležnih institucija Bosne i Hercegovine na temu iskustava Republike Hrvatske u implementaciji sustava procjene učinaka propisa.

Ispred Ureda za zakonodavstvo BiH na sastanku su sudjelovale - Lejla Saračević-Hasanagić, pomoćnica direktora, Zlatka Balković, šefica Odsjeka za ustavni sistem, pravosuđe i upravu u Sektoru za ustavni sistem, pravosuđe, međunarodno javno pravo i europske integracije; ispred Ureda Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za zakonodavstvo i usklađenost sa EU propisima  - Andrea Merkez, načelnica službe za usklađivanje propisa sa propisima EU i procjene utjecaja propisa, Lejla Mizdrak-Lačević, stručna savjetnica u Službi za usklađivanje propisa sa propisima EU i procjene utjecaja propisa te ispred Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske - Slobodanka Dubravac, pomoćnica ministra za ekonomsku saradnju i Gordana Opačić-Zečević, načelnica odjeljenja za procjenu utjecaja propisa u resoru za ekonomsku saradnju.

Ispred Ureda za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske na sastanku su sudjelovali Nikolina Matić, pomoćnica ravnateljice, Ivan Gurov, savjetnik, Ivana Marčinko, savjetnica i Sanja Šušnjar, savjetnica.

Tijekom sastanka, predstavnici Ureda za zakonodavstvo prezentirali su predstavnicima tijela nadležnih institucija BiH za područje procjene učinaka propisa, iskustva Ureda za zakonodavstvo u implementaciji procjene učinaka propisa u Republici Hrvatskoj od 2010. godine do danas kao i temeljne odrednice novog Zakona o instrumentima politike boljih propisa. Na kraju sastanka, iskazan je interes predstavnika BiH za daljnju suradnju, posebice u ozračju upravo objavljene Odluke Europskog vijeća o otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom.

Pisane vijesti