Koordinatori raspravili provedbu planiranog zakonodavstva

Slika /slike/141029 2RIAK sastanak.JPG

Na inicijativu Ureda za zakonodavstvo, održan je  sastanak koordinatora procjene učinaka propisa, kako bi se pratila provedba planiranog zakonodavstva.

Godišnjim planom normativnih aktivnosti Vlade Republike Hrvatske predviđeno je usvajanje 143 nacrta prijedloga zakona, od čega bi u postupku procjene učinaka trebalo biti 45 zakona tijekom 2014. godine. Na početku sastanka iznesene su brojke za ukupno tri tromjesečja ove godine. Prema dostupnim podacima, u prva tri tromjesečja u redovitoj planiranoj proceduri je 78 zakona, dok je usvojeno 16 nacrta prijedloga zakona na sjednicama Vlade Republike Hrvatske. Za isto razdoblje planirano je 26 zakona u postupku procjene učinaka propisa, dok je do sada usvojeno pet nacrta prijedloga zakona uz prateći iskaz o procjeni učinaka propisa. Zamjetan je daljnji rast neplaniranih zakonodavnih aktivnosti ministarstava pa je tako usvojeno 39 nacrta prijedloga zakona koji nisu našli svoje mjesto u Godišnjem planu normativnih aktivnosti za 2014. godinu.
 
U drugom dijelu sastanka raspravljena je pojedinačna provedba Godišnjeg plana normativnih aktivnosti za ovu godinu sa pojedinim ministarstvima kako bi se potakla provedba planiranih zakonodavnih aktivnosti.
 
Osim toga, raspravljen je napredak u pripremi prijedloga plana propisa za 2015. godinu ispred tijela državne uprave, kako bi se do kraja godine pripremio Godišnji plan normativnih aktivnosti za 2015. godinu. 

Pisane vijesti | Procjena utjecaja | Društvo i zajednica