Partnerstvo zakonodavne i poslovne zajednice u postupku donošenja zakona – iskustva SAD

ZAGREB, 23. rujna 2013. - Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham), Hrvatska gospodarska komora i Veleposlanstvo SAD-a u Republici Hrvatskoj održavaju međunarodni događaj pod nazivom "Partnerstvo zakonodavne i poslovne zajednice u postupku donošenja zakona - iskustva SAD-a", u petak, 27. rujna 2013. godine, s početkom u 9:00 sati, u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2, Zagreb. Uzvanici na ovom događaju bit će predstavnici državne uprave kao i predstavnici poslovne zajednice.
 

Ovim će se međunarodnim skupom iznijeti dobra praksa i američko iskustvo javnog dijaloga središnjih tijela državne uprave i poslovne zajednice te će se pružiti podrška radu Ureda za zakonodavstvo, koji je nadležan za koordinaciju i razvoj postupka procjene učinaka propisa – međunarodno priznatog alata za jačanje dijaloga središnjih tijela državne uprave, poslovne zajednice i organizacija civilnog društva prilikom izrade zakonodavnih prijedloga.

Američko iskustvo na području dijaloga javnog i privatnog sektora prenijet će g. Mark Tallarico iz američkog Ministarstva trgovine, Odjela za zakonodavstvo, a potom će uslijediti panel rasprava na kojoj će, ispred Ureda za zakonodavstvo, sudjelovati ravnateljica Zdenka Pogarčić, ispred Hrvatske gospodarske komore, Jasna Borić, ispred Američke gospodarske komore, Dalibor Valinčić, a očekuje se sudjelovanje voditeljice SIGMA-e, zajedničke inicijative EU-a i OECD-a, Karen Hill.

Prijave za sudjelovanje za predstavnike poslovne zajednice primaju se do 25. rujna, odnosno do popunjenja radnih mjesta upućuju se gđi. Ines Obradović, tel: 01 456 1625, e-mail: iobradovic@hgk.hr.

Detaljni program:

09.00 – 09.15 Pozdravne riječi

• Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore

• Ivan Vidaković, predsjednik Američke gospodarske komore u Hrvatskoj

• Nj.E. Kenneth Merten, američki veleposlanik u Hrvatskoj

09.15 – 09.45 Američki sustav javnog dijaloga

• Mark Tallarico, viši savjetnik pri Uredu za zakonodavstvo američkog Ministarstva trgovine

9.45 – 10.45 Panel diskusija

• Moderator: Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj

• Panelisti:

Mark Tallarico, viši savjetnik pri Uredu za zakonodavstvo američkog Ministarstva trgovine

Zdenka Pogarčić, ravnateljica Ureda za zakonodavstvo Vlade RH

Dalibor Valinčić, Wolf Theiss, član Američke gospodarske komore

Jasna Borić, Hrvatska gospodarska komora

10.45 – 11.30 Interaktivna rasprava o budućim koracima

• Moderator: Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj

11.30 – 12.00 Prigodno druženje
 

Najave