Tribina o najavljenim normativnim aktivnostima Vlade Republike Hrvatske za 2014.

ZAGREB, 22. listopada 2013. - Forum za ravnopravnost spolova organizira Tribinu o najavljenim normativnim aktivnostima Vlade Republike Hrvatske za 2014. godinu koja će se održati u srijedu, 23. listopada 2013. godine, od 14:00 do 16:00 sati, u dvorani Centrum, hotela Dubrovnik u Zagrebu, Gajeva 2a/I.
 

U tijeku je priprema Prijedloga plana propisa za koji bi trebali biti uvršteni u Godišnji normativni plan Vlade Republike Hrvatske za 2014. U prijedlozima pojedinih ministarstava i drugih stručnih nositelja izrade propisa planira se donošenje i onih propisa koji će biti podložni postupku procjene učinaka propisa.

Svrha je ove tribine pružiti organizacijama civilnog društva više informacija o najavljenoj normativnoj aktivnosti Vlade, radi njihove pravovremene i
potpunije pripreme za sudjelovanje u procesima savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupku procjene učinaka propisa. Također bismo željeli razmotriti kriterije za (ne)uvrštavanje pojedinih propisa u postupku PUP. Na tribini namjeravamo raspraviti i dosadašnju praksu tog savjetovanja, osobito s gledišta novouvedenog postupka procjene učinaka propisa, te predložiti korake koji bi objema stranama pomogli u njegovom svrsishodnom i učinkovitom korištenju.

U radu tribine će sudjelovati predstavnici/ce organizacija civilnog društva, koordinatori/ice procesa procjene učinaka propisa iz ministarstava i drugih stručnih nositelja izrade propisa, te predstavnici/ce Ureda za zakonodavstvo.

Molimo da vaše sudjelovanje prijavite na: hpc@hpc.hr vlastitim imenom i imenom vaše organizacije/institucije.

 

Najave